3-redenen-MaaS

3 redenen waarom marketing-as-a-service past in jouw organisatie

Het as-a-service model is al lang geen onbekende meer. Denk maar aan Wifi-as-a-service, Software-as-a-service, mobility-as-a-service, games-as-a-service,… Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. The new kid on the block? Marketing-as-service! Ontdek in onderstaande blogpost waarom dit nieuwe model een eye opener kan zijn voor jouw organisatie en in no-time jouw marketingactiviteiten kan boosten!

Marketing-as-a-what?

Marketing-as-a-service (MaaS) is een nieuwe, verfrissende vorm van het model. Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot een hele poule aan marketing expertise om zo jouw marketingactiviteiten de boost te geven waar ze naar snakken. Geen idee hoe je meer conversies kan halen via je website? Of hoe die Google Advertentie leads kan genereren? Met het marketing-as-service model kan je deze taken makkelijk uit handen geven en je concentreren op jouw kernactiviteiten! 

Het as-a-service model is relatief eenvoudig uit te leggen. Je betaalt een vast bedrag per maand voor een kant-en-klare dienst. As-a-service werkt met een abonnementsvorm die verschillende voordelen oplevert voor jouw organisatie:

  1. Je kan flexibel af- en opschalen
    Aangezien het MaaS-model werkt met een abonnementsvorm is het makkelijk om dit abonnement op of af te schalen, of even te pauzeren. Wat meer gas geven om de marketingfunnel verder te vullen met kwalitatieve leads? Of toch even rustiger aan doen tijdens de grote vakantie? Alles is mogelijk!
  2. Je marketingactiviteiten krijgen een snelle boost
    Dankzij het team van marketingexperts kan elke marketingactiviteit strategisch, creatief en snel uitgevoerd worden. Op basis van je abonnementsvorm beslis jij hoe snel het team werkt. Kwalitatief en transparant, wat wil je nog meer?
  3. Je werkt met een team dat gericht is op resultaten
    Marketing-as-a-service teams zijn gericht op resultaten en niet op projecten. Onze focus ligt op het behalen van resultaten voor jouw organisatie. Niet om te werken binnen de projectscope. Een extra taak opnemen of een extra revisie? Geen enkel probleem, daarvoor zijn we er. We bewegen mee met jouw organisatie aangezien geen dag hetzelfde is.

Hoe werkt marketing-as-a-service in de praktijk?

Een Marketing-as-a-Service team is samengesteld uit experten uit verschillende marketing disciplines denk aan SEO-marketeers, content marketeers, social media marketeers,… Met deze ideale mix aan expertise is er geen enkele marketingactiviteit die niet tot een goed einde gebracht kan worden. 

Maar hoe ga je van start? Een extern team dat jouw marketingactiviteiten uit handen neemt, zorgt dat niet voor meer misverstanden? Absoluut niet. Voor er daadwerkelijk van start wordt gegaan met het uitwerken van verschillende marketingactiviteiten wordt er eerst gekeken naar de doelstellingen van de organisatie. Wat wil je bereiken op korte termijn? Wat wil je bereiken op lange termijn? Op basis van de vastgelegde doelstellingen wordt een strategieplan uitgetekend met daarbij behorende activiteiten. Vervolgens zetten we deze activiteiten uit in de tijd en gaan we van start. Daar gaat het uiteindelijk om toch? Handen uit de mouwen steken om zo te zorgen voor zichtbare resultaten.

Marketing-as-a-Service is niet alleen interessant voor organisaties die zelf nog geen in-house marketeer of marketing team hebben, maar ook in organisaties waar dat wel al het geval is. Met MaaS kan je een project of je marketingactiviteiten namelijk extra aandacht geven met de aanvullende capaciteit en expertise waarover het MaaS-team beschikt.

Hoe klanten het MaaS-concept ervaren

 

” Wij ervaren de samenwerking als zeer aangenaam en persoonlijk. Ze leveren goed werk en het team van Side&Kick heeft de mentaliteit om dingen voor elkaar te krijgen, aanmodderen staat dan ook niet in hun woordenboek.”

“DBR werkt met S&K samen om onze marketing te professionaliseren en ze doen wat ze beloven: ontzorgen en nemen je werk uit handen. Maar belangrijker nog, met hun kennis en expertise neemt onze zichtbaarheid toe! Ze verdiepen zich ook echt in onze branche zodat ze begrijpen hoe onze markt in elkaar steekt.”

“Met side&kick heeft StudioFluo de perfecte partner gevonden voor alles omtrent marketing. Ze zijn onze handlanger , partner in crime en vergemakkelijken ons werk x 1000 . We zijn zeer tevreden van het hele team!”

 

Benieuwd hoe het MaaS-concept het verschil kan maken voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en let’s connect!

 

Related Posts