3 social media fouten die bedrijven moeten vermijden

Social media is een essentieel onderdeel geworden van de marketingstrategie van bedrijven. Benieuwd hoe jij het kan inzetten voor jouw bedrijf? Lees dan hier onze blog met 5 tips die ervoor zorgen dat je bedrijf succesvol is online. 

Helaas zien we dat veel bedrijven nog steeds dezelfde fouten maken. Daarom bespreken we in deze blogpost drie veelvoorkomende blunders die bijna elk bedrijf maakt op social media. Door deze fouten te voorkomen, verbeter je niet alleen je social media strategie, maar zal je ook betere resultaten behalen.

Fout 1: Niet focussen op de doelgroep

Veel bedrijven maken de fout om iedereen te willen bereiken op social media, omdat ze niet weten wie ze nu precies willen bereiken. Maar om content te creëren die de juiste mensen aanspreekt, moet je weten wie je ideale klant is. Zonder dit stukje van de puzzel plaats je content die niet relevant is voor jouw ideale klant. Resultaat? Je content wordt niet bekeken door de juiste doelgroep en je loopt interessante profielen mis.

Richt je dus op een specifieke doelgroep om de betrokkenheid bij je bedrijf te vergroten en waardevolle relaties op te bouwen. Een goede tip is om een buyer persona te creëren. Met een buyer persona krijg je een duidelijk zicht op de doelen, angsten en pijnpunten van je ideale klant. Zodra je dit in kaart hebt gebracht, is het schrijven van relevante content een eitje!

Merk je met je buyer persona dat een veelvoorkomend pijnpunt de betrouwbaarheid van je product is? Dan kun je hier dus rekening mee houden tijdens het creëren van je content.

Benieuwd hoe je een buyer persona creëert? Lees dan snel onze blog en volg het stappenplan! 

Het bepalen van je buyer persona

Fout 2: Gebrek aan consistente content

Eén van de meest voorkomende fouten is het willekeurig en onregelmatig posten van content. Zorg voor een contentstrategie en houd een consistent schema aan voor het plaatsen van berichten door het opstellen van een contentkalender.

Door regelmatig waardevolle en relevante content te delen, blijf je top-of-mind bij je doelgroep en versterk je de betrouwbaarheid van je merk.

Maar dan nu de hamvraag: hoe vaak moet je iets publiceren op je social media? Volgens Hootsuite kun je best 3 tot 5 keer per week posten. Dit kan gaan van simpele Instagram Stories tot LinkedIn artikels. Uiteraard gaat kwaliteit hier wel boven kwantiteit. Het is beter om een aantal keer per week interessante en relevante content te publiceren dan elke dag iets waar je doelpubliek geen boodschap aan heeft.

Fout 3: Onvoldoende interactie en betrokkenheid op social media

Social media draait om het opbouwen van relaties en conversaties. Het is een gemiste kans als bedrijven enkel hun boodschap verspreiden zonder te interageren met volgers.

Wees dus actief in het beantwoorden van reacties, stel vragen aan je volgers en initieer discussies. Door interactie te tonen, bouw je een loyale community op en versterk je de band met je volgers.

Zo kan je bijvoorbeeld wekelijks een korte video plaatsen als ‘weekvlog’ van het bedrijf of op Instagram een Q&A story plaatsen en de vragen beantwoorden in stories of reel-video’s. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ga aan de slag en boost je social media! 

Kortom, richt je op je doelgroep, wees consistent in je content en toon betrokkenheid. Dit zijn drie vuistregels om een succesvolle social media strategie uit te bouwen.

Social media biedt geweldige kansen, maar het is belangrijk om deze platformen op de juiste manier te benaderen en te benutten. Door de bovenstaande blunders te voorkomen, kun je jouw social media strategie naar een hoger niveau tillen!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij steken graag een handje toe! Neem contact met ons op en let’s boost your social media!

Related Posts