5 tips om meer leads te genereren via LinkedIn

De wereld van leadgeneratie evolueert aan een razendsnel tempo. Wat vorig jaar trending was, kan nu volledig afgeschreven zijn. Als je de laatste trends wilt bijhouden, moet je openstaan voor verandering. Met andere woorden, je moet een agile mindset hebben. Zeker voor leadgeneratie op LinkedIn.

MOTTO: “FISH WHERE THE FISH ARE”

LinkedIn is een onvermijdelijk kanaal geworden als het gaat om B2B leadgeneratie. Het is de ideale manier om potentiële klanten te bereiken, maar zo redeneren veel bedrijven. Je potentiële klanten worden van alle kanten gebombardeerd met berichten en die van jou verdwijnen misschien wel tussen al die andere ads, CTA’s, DM’s … Als bedrijf moet je proberen door al die clutter heen te breken. Dat doe je door de juiste mensen op het juiste moment aan te spreken en de juiste strategie te gebruiken om hen te converteren.  In dit artikel vertellen we je meer over hoe je de juiste B2B prospects kan bereiken voor een succesvolle B2B leadgeneratie op LinkedIn.

HET BELANG VAN LINKEDIN VOOR B2B LEADGENERATIE

 

Voordat we in onze tips voor leadgeneratie duiken, is het belangrijk om te beseffen hoe belangrijk LinkedIn is voor B2B leadgeneratie:

 • LinkedIn gebruikersdata is up-to-date: de data van LinkedIn profielen is vaak actueler dan de data op andere social media profielen. Over het algemeen vinden mensen het belangrijker om hun professionele profielen up-to-date te houden dan hun persoonlijke profielen.
 • Unieke targeting opties: de meeste targeting opties van LinkedIn zijn niet mogelijk op andere social media platforms. Bv. bedrijfsgrootte, specifieke vaardigheden of specifieke bedrijven.
 • Open en professionele mindset: bijna alle LinkedIn gebruikers zijn het erover eens dat een uitgebreid netwerk erg belangrijk is. Ze staan te popelen om nieuwe mensen en bedrijven te ontdekken, maar ook om nieuwe inzichten te leren van experts.
 • Specifieke targeting: wanneer je advertenties publiceert, bereik je alleen de mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt dankzij de specifieke targeting opties.
 • B2B focus: het is het meest effectieve B2B kanaal om je merk te promoten, verkoop te verhogen, exposure te krijgen en potentiële klanten te ontdekken.

 

5 TIPS OM LEADS TE GENEREREN OP LINKEDIN

 

 1. LEER JE PERSOONLIJKE LINKEDIN NETWERK KENNEN

Je kunt elke dag met tientallen interessante profielen connecteren, maar het is tijdverspilling als je er geen relatie mee opbouwt. Doe onderzoek naar de persoon met wie je connecteert. Leads genereren begint met een positief eerste contact. Bedenk hoe jullie elkaar kunnen helpen en of er raakvlakken zijn. Op die manier kan je je nieuwe connectie helpen en een relevante oplossing bieden voor hun probleem.

 

Negeer de zoekfilters op LinkedIn niet langer wanneer je op zoek bent naar nieuwe connecties, want dan laat je kansen liggen. Filter potentiële klanten op trefwoorden, maar ook op hun connecties, locatie en bedrijf.

 

Tip: Je vergroot je geloofwaardigheid bij een potentiële lead als je veel gemeenschappelijke connecties hebt.

 

 1. VAL OP OP LINKEDIN

De eerste en belangrijkste stap in leadgeneratie is ervoor te zorgen dat je potentiële klanten je kunnen vinden en weten waar je voor staat. Bekijk je LinkedIn bedrijfsprofiel eens vanuit een kritisch oogpunt. Kan de klant in één oogopslag zien hoe jouw producten/diensten hen kunnen helpen? Dit moet duidelijk zijn in elke communicatie of post.

 

Je moet er ook voor zorgen dat je vanaf de eerste seconde hun aandacht trekt. Wat onderscheidt je van de concurrentie? Wat is jouw unique selling point? Besteed aandacht aan je headline en summary, want dat is het eerste waar jouw potentiële klant naar zal kijken. Als je ze daar al kwijt bent, gaan ze naar de concurrentie.

 

Tip: Denk goed na over je zoekwoorden. Je kan een betere ranking op de LinkedIn zoekpagina’s krijgen door de juiste zoekwoorden te gebruiken.

 

 1. LEAD GENERATIE OP LINKEDIN IS “PRACTICE WHAT YOU PREACH

Eens je interessante profielen aan je netwerk hebt toegevoegd, is het belangrijk om je expertise en geloofwaardigheid in de verf te zetten. Laat zien dat je actief bezig bent met je vak. Als je regelmatig post of reageert op andermans post, kom je over als iemand die weet waar hij of zij mee bezig is. Hoe vaker je op de feed van de potentiële klant verschijnt, hoe meer je aanwezig zal zijn in het onderbewustzijn van de potentiële lead en hoe makkelijker het zal zijn om de lead te genereren.

 

Voeg jezelf ook toe aan relevante LinkedIn groepen die betrekking hebben tot je job. Als je daar eenmaal in zit, kan je interessante content delen met verwijzingen naar je merk en LinkedIn pagina. Let op: wees niet te promotioneel of je zou uit de groep verbannen kunnen worden.

 

Extra tip: Vraag je werknemers om je bedrijfscontent te delen. Op die manier bereik je andere netwerken. Dat zal het verkeer op je pagina uitbreiden en de bekendheid van je merk vergroten.

 

 1. SPREAD THE WORD MET SPONSORED POSTS OP LINKEDIN

Sponsored posts zijn een geweldige manier om leads te genereren. Denk je dat je alle mogelijke leads in je eigen netwerk, het netwerk van je medewerkers en de groepen waar je lid van bent bereikt hebt? Probeer dan eens sponsored post. Je kan kwalitatieve leads bereiken die je met organische posts over het hoofd zou hebben gezien. Met de juiste gerichte sponsored ads en relevante inhoud, kun je nog meer mensen vinden die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een samenwerking. Zorg er wel voor dat je promotie echt helpt om een probleem op te lossen en betrekking heeft op je doelgroep.

 

 1. ONDERSCHAT NOOIT DE KRACHT VAN REFERRALS VOOR LEADGENERATIE

Volgens de Harvard Business Review, ontstaan 84% van de B2B sales dankzij referral. Dat komt omdat mensen in de B2B-industrie erg gesteld zijn op authenticiteit. Referrals zijn van groot belang voor leadgeneratie. Tevreden klanten zijn de beste reclame om nieuwe business binnen te halen. Voel je vrij om je klanten om een testimonial te vragen en deze op je LinkedIn pagina te publiceren. Dit kan het laatste zetje zijn voor je potentiële leads om de conversie te maken.

 1. BONUSTIP: MAAK GEBRUIK VAN DE LINKEDIN SHOWCASE PAGINA

De LinkedIn showcase pagina is een aparte plek op LinkedIn die je kunt verbinden met je bedrijfspagina. Je kunt het gebruiken om een specifiek project te “showcasen”, bijvoorbeeld een unieke case die je hebt gedaan of specifieke topics te delen rond een bepaalde expertise die je hebt met je bedrijf.

 

WAT IS JE VOLGENDE STAP OM MEER LEADS VIA LINKEDIN TE KRIJGEN?

 

Nu je deze vijf tips hebt gekregen, zal het genereren van leads op LinkedIn niet langer een probleem voor je zijn. Met een klantgerichte mindset, de juiste content en een goede strategie, ben je al een stuk verder dan de concurrentie in het converteren van kwalitatieve leads.

 

Wil je meer informatie over B2B leadgeneratie of vraagt je je af hoe leadgeneratie bij jouw bedrijf verbeterd kan worden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een gratis adviesgesprek! Wij maken een scan van je huidige online kanalen en voorzien je van persoonlijke tips & quick wins om je online marketing te verbeteren.

 

Related Posts