5 tips voor het opzetten van een goede thought leadership-strategie die jou en je organisatie ten goede komt

Thought leadership: meer dan alleen maar hebben van een eigen mening

 

Letterlijk vertaald betekent thought leadership gedachteleiderschap. Maar wat betekent dit? En waarom is het belangrijk voor je content marketing strategie? Ontdek het in onderstaande blogpost en leer hoe je een goede thought leadership-strategie opzet. 

Wat zijn thought leaders?

Thought leaders zijn personen die omwille van hun expertise en invloed een bepaald aanzien hebben binnen hun vakgebied. Als marketingstrategie kan je thought leadership inzetten om de zichtbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf te vergroten. Als er een of meerdere personen van de organisatie als experten worden aanzien, zal dat namelijk ook afstralen op het bedrijf waarvoor ze werken. Klanten willen experten waarop ze kunnen rekenen.

Hoe jezelf positioneren als thought leader?

Word actief binnen de vakgemeenschap, creëer nuttige en interessante inhoud en deel deze kennis binnen de gemeenschap. Een thought leader moet niet alleen vakexpert zijn, maar ook een social influencer: iemand met kennis van zaken die hiermee zijn of haar doelpubliek kan overtuigen.

5 stappen om een goede thought leadership-strategie op te zetten:

 1. Bepaal je doel
  Wat wil je bereiken met thought leadership? Probeer dit doel zo SMART (specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant, tijdgevoelig) te definiëren zodat je achteraf ook kan beoordelen of je het beoogde doel hebt behaald en of je content effectief is geweest.
 2. Bepaal de inhoud
  Je kan niet in alles expert zijn (en dat verwacht ook niemand). Bepaal dus eerst over welke onderwerpen je je expertise wil opbouwen. Start hierbij vanuit een beperkt nichegebied en breid van daaruit verder uit. Als je een standpunt inneemt, wees hier dan duidelijk en consequent in.
 3. Bepaal je publiek
  Om content te kunnen creëren die een meerwaarde heeft voor je doelpubliek, is het belangrijk om eerst een duidelijk beeld te krijgen van wie de mensen in je doelpubliek zijn: waar liggen ze wakker van, op welke vragen zoeken ze een antwoord, welke informatie is voor hen parate kennis,…
 4. Verspreid de inhoud
  Zoals eerder aangehaald, is een belangrijk aspect van het opzetten van een thought leadership-strategie het duidelijk kenbaar maken van je kennis. Achterhaal waar je doelpubliek zich bevindt, om het via de juiste kanalen te kunnen bereiken. Gebruik hierbij ook een mix van verschillende kanalen.
 5. Wees oprecht
  Als je content gaat verspreiden waarin je overduidelijk je eigen bedrijf in de kijker zet, zal je niet aanzien worden als expert ter zake maar als iemand die louter iets aan het promoten is. Hoewel je met deze thought leadership het aanzien van je bedrijf wil versterken, mag dat niet af te leiden zijn uit de content die je verspreidt.

 

Met deze 5 tips in het achterhoofd, kan je nu aan de slag met het opzetten van je thought leadership-strategie. Graag de hulp van een Sidekick inschakelen? Neem contact met ons op! 

 

Related Posts