6 SEO-trends waarmee jij rekening moet houden in 2023

Om een goede langdurige SEO-strategie uit te voeren, is het belangrijk om up-to-date te blijven van alle veranderingen en trends binnen dit gebied. Waar je vroeger weg kwam met slimme SEO-trucjes, heb je nu echte SEO-technieken nodig om hoog te scoren. 

SEO zorgt voor een betere ranking in Google, waardoor de zichtbaarheid van jouw website verbetert. Een goede ranking in Google zal zorgen voor meer relevante websitebezoekers en meer vertrouwen. Om net wat beter te kunnen ranken dan je concurrenten, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de trends. Daarom sommen we hieronder zes SEO-trends op die jij kan meenemen in jouw SEO-strategie voor 2023.

Welke SEO-trends zijn belangrijk in 2023?

  1. Aangezien het grootste gedeelte van het internetverkeer mobiel is, mag de mobielvriendelijkheid van je website echt niet meer ontbreken. Als mensen op de mobiele website surfen, maar deze niet overzichtelijk is, zullen ze de website snel verlaten. Hierdoor concludeert Google dat de content erop niet zo relevant is en resulteert dit in een lagere ranking. Een betere mobielvriendelijkheid van je website heeft daarbij een positief effect op jouw mobiele website indexering van Google.
  2. Maak gebruik van veel en langere content. Uit onderzoek is gebleken dat websites met langere content over het algemeen meer websiteverkeer en backlinks krijgen. Er wordt geadviseerd om teksten te schrijven met een minimumlengte van 1.000 woorden. Let wel op, Google vindt niet alleen de lengte van je content belangrijk, maar ook de inhoud.

  3. Kwaliteit boven kwantiteit. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het belangrijk om (ook) gebruik te maken van langere content. Hierbij is het wel cruciaal dat jouw content zo kwalitatief mogelijk is én de lezers een volledig antwoord krijgen op een bepaalde vraag of volledige informatie rondom een bepaald onderwerp. Behandel bijvoorbeeld een onderwerp vanuit verschillende hoeken en houd hierbij rekening met de mogelijke intenties van de zoeker.

  4. Voice Search Engine, of een ingesproken zoekopdracht, is in opkomst. Dit wordt vooral steeds meer ingezet door jongeren. Aangezien ingesproken zoekwoorden vaak langer zijn dan getypte woorden, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan lange zoektermen, ook wel long tail keywords genoemd. Dit zijn zoekopdrachten bestaande uit meer dan drie woorden. Het is hierbij wederom belangrijk dat de lange zoektermen aansluiten bij het zoekgedrag van jouw doelgroep.

  5. EAT (expertise, autoriteit en vertrouwen) is iets dat eigenlijk altijd belangrijk is geweest. Voor jou als ondernemer is het belangrijk om met je website rekening te houden met de EAT-variabelen. Daarom is het goed om de content van je website te laten schrijven of reviewen door de specialisten binnen de organisatie en dit ook aan te tonen. Om je autoriteit te verhogen, is het een belangrijk onderdeel dat andere (betrouwbare) websites naar jouw website linken. Daarbij is het goed om betrouwbare bronnen te laten zien op basis waarvan je content geschreven is. Zorg er als laatst voor dat je website technisch goed in elkaar zit, dit kan vertrouwen opwekken en verbeteren. Deze genoemde punten zijn maar een klein gedeelte van alle mogelijkheden rondom het inspelen op de EAT-variabelen.

  6. Er zijn bepaalde ontwikkelingen gaande, waardoor de focus van SEO in 2023 mogelijk verlegd wordt. Google is namelijk niet standaard meer het startpunt voor de zoektocht van jouw doelgroep. Zo wordt TikTok steeds populairder voor jongeren om bij bepaalde content te komen, maar ook Pinterest, Reddit en Bing. Daarnaast gaan er ook geruchten rond dat Apple ook bezig is met het ontwikkelen van een zoekmachine. Voor jou als ondernemer is het dus belangrijk om verder te kijken dan Google.

Wil je meer informatie over SEO(-trends), hulp bij het bedenken of uitvoeren van een SEO-strategie of wil je weten hoe je op alle kanalen van jouw doelgroep actief kunt zijn? Neem dan graag contact met ons op! 

 

Related Posts