Het geheim van een succesvolle SEO strategie voor langdurige resultaten!

SEO… voor velen een vraagstuk. Maar het is wel o zo belangrijk om dit raadsel te doorgronden. In een notendop zorgt SEO voor een grote online zichtbaarheid, wat zorgt voor meer bereik en dus ook meer leads! Maar hoe pas je dit nu makkelijk toe? Volg onderstaand stappenplan en scoor via SEO nieuwe potentiële klanten. 

SEO, what’s in a name? 

Laat ons beginnen bij het begin. Wat is SEO?

SEO of Search Engine Optimization zijn een reeks aan activiteiten die uitgevoerd worden om je website of webpagina hoog te laten ranken op Google. Is dit dan gratis? Yes! SEO is een volledig gratis alternatief voor SEA of zoekmachine advertenties. 

Hoe gebeurt deze rangschikking? 

Google rangschikt alle zoekresultaten (Search Engine Result Page of SERP) op basis van drie criteria:

 1. Ontdekken
 2. Relevantie
 3. Autoriteit

Deze 3 criteria hou je best steeds in je achterhoofd tijdens het schrijven van je teksten. Eerst gaat de zoekmachine je content ‘crawlen’ om je content te ontdekken. Zorg er dus steeds voor dat je content toegankelijk is voor Google en je bezoekers en dat ze makkelijk de inhoud kunnen bereiken en begrijpen (1).

Nadien beoordeelt de ‘bot’ je content op relevantie. Door het indexeren van je content, gebaseerd op signalen zoals zoekwoorden, geeft de zoekmachine je content een score die mee bepaalt hoe hoog je komt te staan in de resultaten (2).

Als laatste hebben we de autoriteit van je website. Een zoekmachine rangschikt je content hoger, wanneer je site hoger scoort op autoriteit. Credibiliteit bouw je op wanneer er over je content wordt gepraat en er naar wordt gerefereerd door middel van backlinks (3). 

“Google only loves you, when everyone else loves you first” – Wendy Piersall

Een goede SEO strategie is key voor elke organisatie. Zorg er dus voor dat deze on point is en zoek een balans tussen relevantie en autoriteit. 

Voordelen SEO

Maar waarom al die hype rond SEO? Wat kan het nu bijdragen voor jouw bedrijf? Het antwoord is heel eenvoudig. Dankzij een goede ranking op Google, kom je hoger te staan in de organische zoekresultaten. Op die manier spring je meteen in het oog van gebruikers die op zoek zijn naar een antwoord en heb je al meteen een stapje voor op je concurrenten! 

Nog niet overtuigd? Wat als wij je zeggen dat 53,3% van al het websiteverkeer afkomstig is van organische zoekopdrachten (BrightEdge)? Mensen zijn elke dag doelbewust op zoek naar een antwoord op hun vraag/probleem.

Door in te spelen op SEO, kan jouw organisatie een duidelijke oplossing bieden op hun queeste en pluk je de vruchten ervan. 

Maar liefst 68% start hun zoektocht online (BrightEdge). Organisch verkeer converteert dan ook significant beter dan betalend verkeer. Logisch niet? Aangezien mensen die je bereikt dankzij je SEO-strategie ook effectief op zoek zijn naar jouw oplossing.
Resultaat? Meer conversies!

Do we need to say more?!

Stappenplan

Genoeg met die theorie! Hoe ga je hier nu mee van start? 

 1. Zoekwoorden analyse
  De eerste stap in je SEO optimalisatie is een analyse uitvoeren van de zoekwoorden (keywords). Op welke zoekwoorden wordt jouw organisatie gevonden? Op welke zoekwoorden willen jullie gevonden worden? Hoe scoren deze zoekwoorden in Google? Breng deze allemaal in kaart en beslis op welke keywords je gaat focussen. 
 2. Maak van Google je beste vriend
  Waar houdt Google van? Van een gestructureerde, duidelijke website met relevante content. Zorg ervoor dat elke website pagina helder en eenvoudig is opgemaakt. Zo kan de ‘Googlebot’ jouw pagina’s makkelijk crawlen. Lees verder op onze blogpost over hoe je website te optimaliseren voor leadgeneratie.
 3. Relevantie
  Wil je echt scoren bij Google? Publiceer relevante, actuele content. Op die manier komen je websitebezoekers terecht op een site waar ze effectief antwoorden vinden op hun probleem. 
 4. Backlinks
  Google bepaalt je ranking aan de hand van relevantie, maar ook aan de hand van autoriteit. En hoe bekom je dit? Door backlinks. Probeer verwijzingen te krijgen van andere relevante sites door hen bijvoorbeeld een gastblog toe te sturen. 
 5. Meten = weten
  Dankzij Google Analytics kan je makkelijk de statistieken van je website bijhouden. Waar haken bezoekers af? Hoelang blijven ze op je website rondsurfen? Meet en pas aan. Elke keer opnieuw.

SEO is een langetermijn operatie. Bekijk je website elke maand met een kritisch oog en stuur bij waar nodig. Het is een grote investering, maar de resultaten zijn langdurig. Benieuwd naar nog meer tips rond 

Graag hulp bij het in kaart brengen en uitvoeren van je SEO strategie? Neem contact met ons op en laat ons samen gezellig door je website ‘crawlen’. 

 

Related Posts