Marketing terugschroeven in de zomer? Wij zeggen: niet doen!

Vaak gehoord: “De zomer is in het land, laten we onze marketing activiteiten maar wat terugschroeven aangezien iedereen op vakantie gaat.”  Ons advies? Juist niet doen! Gezien de meeste van jouw concurrenten zo denken, is juist de zomervakantie een mooie periode om extra aan marketing te doen en zo extra contactmomenten en omzet te creëren, niet?

Waarom? Niet alleen omdat je klant veel loyaler wordt als je het hele jaar door contact blijft houden, maar ook omdat de meeste van jouw concurrenten een versnelling lager gaan dus je makkelijker op het netvlies van jouw potentiële klant kunt komen.

In deze blog een aantal tips van ons voor jou, van content tot SEO om het meeste qua marketing uit de zomer te halen en zo top of mind te blijven van jouw doelgroep.

Zomertip 1: verstuur een mailing

Uit statistieken blijkt niet alleen dat mensen meer online op social media vertoeven maar ook meer lezen en surfen dan de rest van het jaar. Maak daar gebruik van door ze juist die content aan te bieden waar de gebruiker behoefte aan heeft. Veel mensen lezen zich in de zomer alvast in op beslissingen die ze later dat jaar moeten gaan nemen dus het versturen van een mailing of nieuwsbrief is zeker geen verkeerd idee. Koppel er een zomerse groet en/of boodschap aan vast. 

Vergeet ook niet dat het merendeel van de mensen die de tijd neemt je mailing te bekijken hier over het algemeen meer aandacht aan besteed dan een doordeweekse werkdag.

Tip: zorg voor een goede CTA met bijvoorbeeld een checklist of downloadable met relevante info.

 

Zomertip 2: zet juist nu advertenties in

Loopt bij jouw organisatie normaal gesproken het aantal bezoekers en conversies terug in de zomer? Dan kan juist het inzetten van advertenties ook tot de oplossingen behoren. Door nu juist te adverteren met een speciale aanbieding, of downloadable of inspirerende content kun je die terugval in bezoekers en conversies opvangen. En vergeet niet dat de meeste bedrijven juist in de zomer hun ‘marketing effort’ wat terugschroeven -lees- misschien zelfs hun advertentiebudget verlagen of pauzeren.

Zomertip 3: geef content een zomerse twist

Het mooie weer en het vooruitzicht op vakantie heeft invloed op het type content wat mensen graag willen zien en/of lezen. Zo doen verrassende nieuwsitems, trends en quotes  met een twist het dus extra goed. Maak daar gebruik van! Denk eens out-of-the-box voor je zomer marketing campagne en experimenteer met een video of actie. Speel in op het vakantiegevoel van jouw (potentiele) klant en verras hem/haar.

Zomertip 4: social media in de zomervakantie

Uit onderzoek blijkt dat gebruik van social media in de vakantie toeneemt. Ook dat van een zakelijk netwerk als Linkedin. Val niet stil gedurende de zomer en zorg dat je een constante stroom aan content blijft posten om zo op het netvlies te blijven. 

Uiteraard mag je de socials wat meer afstemmen op de zomerperiode door een zomergroet te plaatsen en/of als je jouw klanten iets toestuurt voor de zomer hen uit te nodigen een post te delen waarin jouw bedrijf getagd wordt.

Zomertip 5: versterk je online positie

SEO en zeker technische SEO, denk aan website snelheid,  juiste meta descriptions, keywords etc, zijn vaak de ondergeschoven kindjes van een organisatie. Zorg er juist in de zomer voor dat je een “zomer” schoonmaakbeurt doorvoert in je CMS zodat je opgelijnd staat voordat de drukte weer van start gaan in september. 

Zo neemt het aantal bezoekers via mobiel in de zomervakantie enorm toe. Juist om die reden is het ontzettend belangrijk dat de website snel genoeg is. Laadt jouw website niet binnen 3 seconden? Dan zijn die potentiële klanten zo weer weg. Dus doe er iets aan!

Nieuwsgierig naar wat je allemaal kunt doen om je SEO positie te versterken op korte en lange termijn? Neem contact met ons op – we delen graag onze checklist met je 🙂 

 

Zomertip 6: bereid je voor op het najaar

Voor de meeste bedrijven geldt dat alle normale werkzaamheden iets minder druk zijn. Dit is dan ook het ideale moment om je, op basis van opgedane inzichten, je optimaal voor te bereiden op jouw campagnes voor het najaar. 

Zo heb je over het algemeen meer tijd om die automation flows in te regelen die je altijd al eens op wilde stellen voor de nieuwsbrieflezers of kun je eens wat meer tijd besteden aan de optimalisatie van een aantal webpagina’s die onvoldoende converteren. Verdiep je bijvoorbeeld ook nog eens wat verder in wat de concurrentie allemaal doet en doe daar je voordeel mee.

Op die manier zorg je ervoor dat die klussen die vaak “blijven liggen” toch eindelijk opgepakt worden en dat je op de best mogelijk manier staat opgelijnd voor de periode die na de zomer aanbreekt 😉

 

Kort samengevat: ons advies is dus juist om tijdens de ‘stillere’ zomermaanden wel te investeren in marketing. Zelf geen ruimte om hiermee aan de slag te gaan? Neem dan zeker eens contact met ons op om een ‘zomer check-up’ te plannen. En vergeet ondertussen ook niet om te genieten van al dat moois wat de zomer biedt!

Related Posts