SEA zonder Google Ads: ontdek Microsoft Advertising

Met 92.7 % blijft Google de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd. Maar bij die statistiek komt veel concurrentie en kosten kijken wanneer je het platform wil inzetten voor je SEA-strategie. Microsoft Advertising bokst elke dag op tegen deze gigant én wint effectief terrein. Kunnen we zeggen dat er kapers op de kust zijn voor Google? 

In deze blog duiken we dieper in op het alternatief voor Google Ads voor jouw SEA-strategie: Microsoft Advertising. We bekijken de voor- en nadelen ten opzichte van Google Ads en waarom het goed zou zijn voor jou om Microsoft Advertising een kans te geven bij je volgende campagne.

De voordelen van Google Ads

First things first, Google is en blijft de populairste zoekmachine (om op te adverteren). Met Google Ads kunnen adverteerders op een effectieve en meetbare manier hun doelgroep bereiken. Door het aanmaken van advertenties en deze te tonen aan gebruikers die op zoek zijn naar gerelateerde producten of diensten, kan je je bedrijf laten groeien. 

Het Google Ads-platform biedt een breed scala aan advertentie-indelingen, targetingopties en biedstrategieën. Hierdoor kunnen adverteerders hun advertenties makkelijk afstemmen op specifieke doelgroepen. Resultaat? Meer relevante advertenties en dus ook bezoekers.  

Benieuwd hoe je van start gaat met Google ads? Lees hier 5 tips om kwalitatieve leads uit je Google Ads te halen.

Search Engine Market Share Worldwide 2022-2023

Bron: statscounter GlobalStats

Waarom kiezen voor een alternatief voor Google Ads?

Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van Google Ads. Denk aan:

 • de hogere kosten bij veel concurrentie
 • de vereiste vaardigheden en expertise die nodig zijn om een effectieve campagne op te zetten en te optimaliseren
 • van zodra je stopt met adverteren ben je je positie kwijt binnen Google (tenzij je ernaast ook hebt ingezet op SEO).

Tijd om andere alternatieven te ontdekken om te adverteren via zoekmachines en toe te voegen aan je SEA-strategie, niet?

Wat is Microsoft Advertising?

Naast Google Ads is er een SEA-alternatief dat er met kop en schouder bovenuit steekt: Microsoft Advertising (Microsoft Ads). 

Microsoft Advertising (voorheen beter bekend als Bing Ads) is het advertentieplatform van Microsoft. Dit platform geeft adverteerders de ruimte om advertenties weer te geven op Bing, Yahoo, en DuckDuckGo. Microsoft Advertising biedt ook advertentieruimte aan op grote websites zoals MSN en Outlook voor display advertenties.

Met een opmerkelijk kleiner marktaandeel dan Google, heeft Microsoft Advertising wel nog steeds een bereik van miljoenen gebruikers. Misschien zit jouw doelpubliek hier wel tussen!

Voordelen Microsoft Advertising

 • Lagere concurrentie

  Meeste adverteerders maken nog steeds gebruik van het Google Ads-platform. Met andere woorden, de concurrentie ligt hoger bij Google Ads dan bij Microsoft Ads.

   

 • Lagere kosten per klik (CPC)

  En minder concurrentie – dat staat gelijk aan lagere kosten per klik (CPC). Je kan dus met een lager budget aan de slag en successen behalen. 

   

 • Doelgroep

  Microsoft Ads kent een hoge relevantie bij de B2B-doelgroep. Dit komt doordat Microsoft Edge (de opvolger van Internet Explorer) meestal geïnstalleerd is op bedrijfscomputers. De reden hiervoor is dat organisaties gebruik maken van Windows computers. Met als gevolg dat je advertentie dus ook het meest gezien zal worden door B2B-klanten. Bovendien zien we dat Microsoft Ads het ook erg goed doen in de oudere doelgroep. Dit omdat op computers meestal standaard Microsoft Edge geïnstalleerd is en ouderen vaak niet de kennis hebben of het nut inzien om een andere browser te installeren.  

Nadelen Microsoft Advertising

 • Bereik

  Het publiek bij Google Ads is veel groter dan bij Microsoft Ads. Resultaat? Je bereikt meer mensen met Google Ads. Maar dit betekent natuurlijk niet automatisch dat je ook meer leads zal binnenhalen of producten zal verkopen.

   

 • B2C < B2B

  Vis jij meer in de poel van B2C-klanten? Dan is Microsoft Ads minder relevant voor jou, aangezien zij minder gebruik maken van Microsoft Edge.

 

Moet Google zich dus zorgen maken over Microsoft Ads? Op dit moment zien we Microsoft Ads eerder als een krachtige aanvulling op Google Ads. Een aanvulling waarbij je een nog breder doelpubliek kan bereiken met lagere kosten per klik. Maar het werkt uiteraard alleen als je het goed en doordacht inzet!

Wil jij graag van start gaan met Microsoft Ads en kan je hier hulp bij gebruiken van een SEA-expert? Neem gerust contact met ons op. 

 

Related Posts