Marketing Strateeg

Side&Kick biedt marketing-as-a-service aan voor B2B bedrijven in België en Nederland. Dat betekent full-service online marketing diensten voor een vaste prijs per maand. Van research, tot strategie tot aan uitvoering van marketing campagnes.

Met onze unieke Side&Kick formules weet je als klant precies waar je aan toe bent, voor een vast bedrag per maand nemen wij de marketingactiviteiten van bedrijven uit handen of ondersteunen wij organisaties waar nodig.

Gezien onze snelle groei zijn we vandaag op zoek naar onze ‘leading’ marketing strateeg die een rol als sparringpartner voor onze Sidekicks -de online en content marketeers- kan vervullen. Samen met de marketeers bepaal je niet alleen de strategie voor de klanten maar ga je ook zelf aan de slag om deze uit te voeren.

Maakt je hart een sprongetje van volgende uitdagingen?

 • Je kruipt in de huid van de klant en doorgrondt complexe B2B oplossingen in de markt. Je voelt je dan ook als een vis in het water om op basis van klantgesprekken en klantdoelstellingen te komen tot de gepaste marketingstrategie.
 • Je droomt in “campagnes” en kunt makkelijk inzichten halen uit data. Dit alles in de mix zorgt ervoor dat je een overtuigend verhaal kunt neerzetten om aan de klant te presenteren.
 • Je blijft nauw betrokken bij jouw klanten en bent niet alleen in staat om de gehele strategie te overzien, maar ook deze om te zetten in een duidelijk plan van aanpak.
 • Op regelmatige basis koppel je resultaten terug aan jouw klanten, bewaak je de voortgang en stuur je met de juiste KPI’s  op maand-, kwartaal-, en jaardoelstellingen.
 • Je vormt het eerste aanspreekpunt voor strategie, contracten en Side&Kick team wat werkzaam is voor de klant. Elke dag werk je dan ook nauw samen met onze klanten en Marketing Sidekicks om er een gezamenlijk  succes van te maken.
 • Je bent iemand die denkt in mogelijkheden en dat ook graag tot uiting brengt in het continu meedenken om onze werkwijze en processen – zowel intern als extern- te verbeteren en te optimaliseren.

Kortom, als (Online) Marketing Strateeg verplaats je je in de schoenen van onze klant om vervolgens met jouw marketing- en business kennis de optimale (online) strategie voor de klant samen te stellen. Hierbij ben je samen met ons operationele online marketing team verantwoordelijk voor het opstellen van de te behalen KPI’s. Het is de rol van de strateeg om ieder kwartaal de uitwerking van online marketing strategie of gekozen tactiek te analyseren en eventueel te herijken waar nodig.

Wat heb je daarvoor in huis?

Je hebt een winnaarsmentaliteit en houdt ervan successen te behalen voor en met de klant. Je bent niet bang om je “mannetje” te staan en jouw ideeën te delen alsook te verdedigen. Je wilt je verdiepen of hebt ervaring in/met complexe B2B sectoren zoals (fin)tech, IT, Data, Engineering, Professional Services, etc.. Verder vragen wij het volgende van je:

 • Minimaal 6 jaar ervaring met online marketing (bij voorkeur aan de bureauzijde)
 • Goede communicatie skills. In staat zijn om klanten, collega’s en partners te woord te staan.
 • Zelfstandigheid & proactiviteit. Je durft je mening geven waar nodig. We zien feedback als een sterke manier om van elkaar te leren en te groeien.
 • De kwaliteit om bedrijven en business modellen snel te doorgronden.
 • Een sterke helikopterview waarbij je inzichten eenvoudig kunt omzetten naar concrete plannen
 • Je bent een coach en sparringpartners voor collega’s en klanten. Je houdt van klantencontact en teamwork.
 • Je spreekt en schrijft vlot Nederlands en Engels. Duits en/of Frans is een pluspunt maar geen must.
 • Vooral véél drive en motivatie om samen met het groeiende Side&Kick team onze klanten naar “the next level” te brengen.

Wat mag je van ons verwachten (naast een salaris & mooie uitdagingen)?

Er is duidelijk een vraag naar een agency/freelancer alternatief dus onze marketing-as-a-service diensten groeien ontzettend snel. Dat betekent dat jij de kans hebt om in een gedreven en ervaren team het beste van jezelf te tonen. Je krijgt van ons alle ruimte om nieuwe ideeën om te zetten in actie. Graag zelfs. Gezien deze nieuwe gedefinieerde rol, heb je de unieke kans om je stempel te drukken binnen het bedrijf en zelf de functie verder mee vorm te geven.

We zijn steeds actief voor B2B maar wel in verschillende sectoren en bedrijfsgroottes. Van start-ups tot grote corporates. Voor elk wat wils dus en voldoende ruimte voor variatie. Daarnaast geloven we bij Side&Kick sterk in het volgen van opleidingen zodat iedereen zich steeds kan ontwikkelen. Maar ook hier heb je de mogelijkheid om aan te geven wat jouw noden zijn.

Werken kan zowel vanuit België of Nederland. We werken hoofdzakelijk remote. Er zijn dus veel mogelijkheden tot thuiswerken, we werken met flexibele werktijden en we doen regelmatig leuke teamactiviteiten.

 

Voel jij je aangesproken door deze omschrijving?

Aarzel dan niet om te solliciteren via LinkedIn of mail je CV naar info@sideandkick.com! Een motivatiebrief is niet nodig, een goed eerste gesprek lijkt ons voldoende! En wie weet word jij wel onze nieuwe Strategische Sidekick!