Waarom e-mailmarketing ook in 2023 relevant is

Waarom e-mailmarketing ook in 2023 relevant is

De mogelijkheden binnen digitale marketing groeien de laatste jaren énorm snel. En ben je op zoek naar nieuwe marketingtrends? Dan vind je er waarschijnlijk meer dan dat je tijd of middelen hebt om ze allemaal uit te testen. Maar dat zou ons bijna een van de meest belangrijke digitale marketingkanalen doen vergeten: de e-mail.  

Hoewel er heel veel concurrentie is tussen  e-mail en andere marketingkanalen (voornamelijk met sociale media) is e-mailmarketing toch nog steeds het meest effectieve en best renderende marketing kanaal. Uit onderzoek blijkt dat elke dollar die wordt uitgegeven aan e-mailmarketing gemiddeld 36 dollar oplevert! 

De 4 belangrijkste voordelen van e-mailmarketing

E-mailmarketing heeft een groot bereik, is volledig meetbaar, kan massaal ingezet worden en behoudt als kers op de taart zijn persoonlijke touch. Hieronder vind je meer informatie over deze 4 belangrijkste voordelen.

Draagwijdte

In tegenstelling tot je website of socialemediakanalen, waar je moet wachten totdat je bezoekers naar jou komen, kan je met een e-mail zelf contact opnemen met je doelgroep. Door het sturen van een e-mail kan je heel snel al je contacten bereiken en weet je ook zeker dat je je contacten hebt bereikt. Socialemediaposts verdwijnen na verloop van tijd uit de feed van je volgers, maar bij e-mails is dat normaal gezien niet het geval. Bovendien zijn er ook meer mensen die een e-mailadres hebben dan een socialemedia-account. Dus de mensen die je daar zou mislopen, kan je via e-mail wél bereiken.

Inzichtelijk 

Wanneer je een e-mail verstuurt, kan je hier hele goede inzichten over verzamelen. Met de meeste e-mail marketing tools, zoals MailChimp of Hubspot, kan je bijvoorbeeld achterhalen hoeveel mensen je mail hebben ontvangen, geopend, gelezen en doorgestuurd, welk apparaat ze hiervoor hebben gebruikt en op welke links ze hebben geklikt. Dit geeft je bijgevolg goede inzichten over hoe betrokken je contacten zijn met je content (en dus ook je bedrijf) en in welke onderwerpen ze het meeste interesse hebben. 

Schaalbaar 

Het versturen van e-mails is relatief goedkoop, en al zeker wanneer je dit vergelijkt met haar fysieke tegenhangers. Als je een direct mail of gedrukte nieuwsbrief wil sturen, komen hier ook nog druk- en verzendkosten bij, bovenop de kost om de communicatie op te maken. En of je nu een mail naar 10, 100 of 1000 mensen verstuurd, het kost je geen extra moeite (en meestal ook geen extra geld).

Persoonlijk 

E-mails laten toe om veel te personaliseren en automatiseren. Een goed gesegmenteerde database en e-mail marketing tool kunnen hierbij een grote hulp zijn, maar zelfs zonder kan je je lezers het gevoel geven dat de e-mail speciaal voor hen is geschreven door hen bijvoorbeeld persoonlijk aan te spreken. Een gepersonaliseerde e-mail zal leiden tot een hogere conversie: door in te spelen op de interesses en customer journey van jouw contacten bereik je hen op het juiste moment met de juiste informatie. 

 

Hoewel het versturen van een e-mail op zich een relatief eenvoudige taak is, mogen een goede strategie, de juiste content en een visueel aantrekkelijke lay-out niet ontbreken om alles uit je e-mails te kunnen halen. 

Wil jij ook je e-mailmarketing naar een hoger niveau tillen in 2023? Onze sidekicks staan voor je klaar, dus twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Related Posts